3 actiewoorden voor meer Focus

Hoe je je werk wel af krijgt!

 

Boeddhisten en Hindoes weten het al jaren. Een set van woorden gebruiken om de verdieping en rust te zoeken werkt goed! Om (uitspraak: ōm) is zo’n woord dat wanneer je het als mantra gebruikt, focus aanbrengt en ongewenste gedachten verdrijft.

 

Familie, gezin, werk, school, sociale netwerken, etc. vragen allemaal onze aandacht. Steeds vaker zijn mensen, jongeren en ouderen, tegelijk bezig met verschillende dingen. Alles bijhouden en weten wat er gebeurt, lijkt enorm belangrijk. Prioriteiten stellen voor bijvoorbeeld werk of school komt dan snel in de knel. Tijdens het werk staan Facebook, e-mail, Whatsapp, Pinterest, Youtube, Vimeo enzovoort, constant aan. Berichten komen binnen op de mobiele telefoon, tablet of het beeldscherm. Iedere keer weer (ongemerkt) aandacht vragend.

 

Een recept voor slecht functioneren is het werk dat je moet doen niet af krijgen. Dat geldt voor zowel werk waar je geld mee verdient als werk om goede resultaten op school te behalen. Wil je af van die afleiding van al die apparaten om je heen?

 

Gebruik 3 kernwoorden om meer focus aan te brengen in de dingen die je doet. Deze zijn je persoonlijke leidraad bij alles wat je doet. Kies de woorden bewust. Beginnen met 1 woord kan natuurlijk ook.

 

 

Hoe ik de 3-woordenstrategie gebruik

 

Met het gebruik van de 3 woorden is het als een planning voor een marathon. Iedere stap is belangrijk om het doel te bereiken. Sommige trainingen zijn gericht op lange adem andere op snelheid en techniek. Alle delen dragen bij aan het geheel. Bij hardlopen denk ik aan het woord ‘atleet’ bij mijn kernwoorden aan ‘leider’. Het grote doel is werken aan het leiderschap van nu en de toekomst. Mijn drie kernwoorden zijn daar een integraal onderdeel van.

 

 

Mijn 3 kernwoorden voor Modern Nomads zijn:

 

Zichtbaar – Een leider maakt zichzelf zichtbaar door wat hij of zij doet. Mijn aandachtspunt is zelf zichtbaar zijn met wat ik te bieden heb. “Boven het maaiveld uitsteken”.

 

Krachtig – Sterk zijn met kwetsbaarheid is een krachtige combinatie voor een leider. Het gaat niet alleen om kracht. Dan ben je een manager. Maar een leider is authentiek en leidt met het Hart. Hij heeft compassie voor mensen en begrijpt waarom iemand iets doet of laat. Hij weet wanneer hij actie moet nemen omdat het écht nodig is en wanneer hij zijn team kan vertrouwen. Goed voorbeeld doet volgen, dus een leider laat zichzelf zien!

 

Leiderschap – Richting geven, de weg wijzen, kansen aangeven, obstakels signaleren aan mensen die zelf al heel goed weten wat te doen. Wat en Hoe ze het moeten doen volgen op de reden waarom ze het gaan doen, die komt eerst! Dat is de interne motivatie die hun eigen leiderschap drijft. Mijn leiderschap wordt gedreven door kwaliteiten en drijfveren van mensen te zien en ze de mogelijkheid te geven die zo goed mogelijk in te zetten ten behoeve van de organisatie. Van Goed naar Beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.